De Kievit - De Boseinder

De Kievit...

In 2000 werd ons nieuwe  gebouw, 'De Kievit' geopend, vlak langs de lokalen aan de Roosen. Door het in 1999 opgerichte beheerorgaan voor de lokalen, VZW 'Scoutslokalen Boseind', werden plannen gesmeed voor het vernieuwen van de oude sanitaire blok van de 'jeugdlokalen'. Dit werd uiteindelijk een iets groter project, met als resultaat een gebouw met slaapplaats voor 22 personen. Het is eerst en vooral gericht op verhuring. Het gebouw werd bijna volledig door vrijwilligerswerk van de vzw (vooral oud-leiding) en met een grote inbreng van de scouts opgebouwd. Op de benedenverdieping bevindt zich een groot nieuw waslokaal, toiletten en douches. Ook bevindt er zich een vergaderlokaaltje voor de leiding. De bovenverdieping is volledig op verhuur gericht, met een keuken (volledig ingericht), een polyvalente zaal en slaapplaats voor 22 personen. Berghok en wc niet te vergeten. De nieuwe sanitaire voorzieningen zijn zeker en vast een zegen voor zowel de huurders van het nieuwe gebouw als voor de scouts die hun weekends in de lokalen houden.

 

                                                                                                       
De Boseinder...
 
Onze nieuwe lokalen zijn af sinds de zomer van 2006. Ze dragen de naam De Boseinder. In dit gebouw bevinden zich op de benedenverdieping een groot en een klein lokaal die via een wegneembare wand tot een geheel kunnen worden omgetoverd. Er is ook een keuken, berging en toilet. Op de bovenverdieping bevinden zich een groot en twee kleine lokalen. Ook op de bovenverdieping is er een toilet. In de lokalen vinden de activiteiten van zowel Scouts Boseind als Gidsen Boseind plaats.
In de zomervakantie worden de lokalen verhuurd voor kampen (achter de lokalen bevindt zich een aardig groot kampterrein en veel bos). Groot voordeel hiervoor is de aanwezigheid van een uitgebreide sanitaire blok (zie De Kievit). Elk jaar wordt er door de scouts nog een dag massaal een 'klusjesdag' gehouden, waarbij de lokalen eens goed onder handen genomen worden.

De oude lokalen...

De oude lokalen staan er ondertussen niet meer. Ze werden gebouwd meer dan 30 jaar geleden. Van in het begin zijn ze de 'jeugdlokalen' aan de scouts ter beschikking gesteld door de parochie. Sinds 1999 werden de lokalen beheerd door een vzw, 'Scoutslokalen Boseind'. Het gebouw bestond uit 6 lokalen van variabele grootte (een per tak) en een keuken met de broodnodige voorzieningen. Het gebouw is sinds z'n ontstaan in grote mate onveranderd gebleven . Het nodige onderhoud werd meestal goed uitgevoerd (nieuw dak, kapotte zaken vervangen, enz.). In 1995 werd er een nieuwe materiaalbarak gebouwd door de scouts. Een voor de jongens, een voor de meisjes en een gemeenschappelijke zolder. De lokalen zijn -gezien hun leeftijd- afgebroken en werden vervangen door de nieuwe lokalen. De materiaalbarakken zijn wel blijven staan.